Zoete aardappel puree met garnaaltjes. Een puree die je combineert met geroosterde groenten, ’s avonds warm of de volgende dag koud op een haverwafel.
Zoete aardappel puree met garnaaltjes
PrintNODIG
- 400 gram zoete aardappel
- 1 zoete ui
- 1 bakje hollandse garnaaltjes
- 1/3 rode peper
- 1 teen knoflook
- kurkuma en zwarte peper
- 1/2 bosje platte peterselie
DOEN
- Schil de zoete aardappel en snij deze in stukken. Zorg voor een pan met kokend water, voeg er zout bij en de zoete aardappel. Laat het 4 minuten koken- blancheren. Na 2 minuten doe je de fijn gesneden zoete ui erbij, die laat je dus mee blancheren. Giet het kokende water af als de aardappel zacht is, klaar om te pureren of te stampen.
- Voeg aan de aardappel/ui een scheut olijfolie toe en stamp of pureer. Schep dan de rode peper, knoflook, fijngesneden peterselie door de puree. Strooi er de kurkuma en zwarte peper over. Schep goed door. Op het laatst doe je de garnaaltjes er door.
- Deze puree is warm als koud te eten. ’s Avonds kort opgewarmd gegeten met geroosterde groenten. De dag erop als lunch op een haverwafel met soep.
TIPS
Geroosterde groenten? Zie bv Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel