Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte eend. Blancheer de kool met ui kort. Kook de zoete aardappel beetgaar en stamp deze fijn. Doe er bij knoflook, paprika en kurkuma en schep door elkaar. Dan de geblancheerde groenten er door heen. En als laatst de gerookte eend in stukjes gesneden er door. Op het bord met een restje salade en 4×2 lapjes eend.
Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte eend
PrintNODIG
- 140 gram en 16 lapjes gerookte eend
- 600 gram zoete aardappel
- 1/2 broccoli
- 5 bladeren van een groene kool
- 1/2 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode paprika
- kurkuma
- restje sla
- handje verse koriander
DOEN
- Start met het klein snijden van de ui en koolbladeren. Kook 1,5 liter water. Doe de groenten met wat zout in de pan en giet er het kokende water erbij. Laat 2 minuten koken en zet het vuur uit, het gaart na.
- Schil een 1,5 zoete aardappel, ca 600 gram. Snij deze in kleine blokjes doe ze in een pan met kokend water, wat zout en kook de aardappel beetgaar. Giet het water af en stamp de aardappel, doe er een eetlepel olijfolie bij. De fijn gesneden paprika en knoflook er bij. Strooi er flink wat kurkuma overheen. Schep goed door elkaar heen. Giet vervolgens het water af van de kool met ui en doe deze bij de puree. Opnieuw schep dit goed door elkaar heen. Als laatst gaat de gerookte eendenborst in reepjes gesneden er door. Nb zwarte peper is niet nodig als de eendenborst op smaak is met fijne peper!
- Neem een plat bord, verdeel een restje sla erover beide borden, 4×2 lapjes eendenborst en in het midden 2 scheppen van de puree. Een handje verse koriander verdeel je.