Zoete aardappel puree met witvis filet uit de oven. Paarse zoete aardappel, groene kruidenmix, rode ui, olijven, rood en aubergine kleurige paprika gepoft samen met een visfilet. Weinig werk en een mooi smakelijk kleurenspel op je bord.
Zoete aardappel puree met witvis filet uit de oven
PrintNODIG
- 3 stukken visfilet ca 300 gram
- 2 rode en 2 aubergine kleine paprika (PourdeBon)
- handje olijven
- 1 rode ui gesneden in plakjes
- 3 eetlepels kruidenmix
- 1 meiraapje
- sla
- olijfolie
DOEN
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.
- Kook een liter water om de zoete aardappel te blancheren. Snij de aardappel in stukjes en doe ze in een pan, een beetje zout en het kokende water erbij. Kook de aardappel voor ca 5 minuten prik om te zien dat de aardappel zacht is, giet het water af, doe er een scheut olijfolie bij en stamp de aardappel grof klein. Zet even weg met de deksel op de pan.
- Schil de meiraap en snij deze in plakjes. Doe hetzelfde met de rode ui. Pak een ovenschaal en druppel olijfolie op de bodem. Leg er een stuk vis in, besmeer de bovenkant met de kruidenmix, leg het 2e stuk er dwars op, besmeer deze ook alleen de bovenkant en herhaal dit met het 3e stuk. Verdeel er de ui en meiraap erover, verdeel de olijven erover. Snij een paar plakjes roomboter en leg ze boven op de groenten en vis. Smeer de 4 kleine paprika’s in met olijfolie en leg ze erbij op de schaal. Strooi er wat zout en peper over.
- Is de heteluchtoven op temperatuur, zet de schaal midden in de oven voor ca 25 minuten. Prik in de vis na 25 minuten om te zien of de vis gaar is.
- Op het bord doe je eerst de zoete aardappel puree en de groene gewassen slablaadjes. De schaal haal je uit de oven en je legt de helft van de vis op de aardappel puree. Verdeel de groenten en olijven erover en leg van iedere kleur gepofte paprika erbij op het bord. Verdeel de jus over de vis heen.