Zomer soep van komkommer en bleekselderij. Deze makkelijke soep maak je vooraf want je kunt deze soep enige dagen bewaren in de koelkast. Eigenlijk is het (bijna) een kant en klaar recept, waarvan je alleen de komkommer en bleekselderij moet schoonmaken en snijden, pureren en op smaak maken. Hollandse garnaaltjes er bovenop met gedroogd zeewier en zeekraal.
Zomer soep van komkommer en bleekselderij
PrintNODIG
- 2 komkommer
- 3 bleekselderij stengels
- 1/3 bosje platte peterselie en 1/2 bosje koriander
- 1 eetlepel knoflook met groene peper uit een potje, anders vers gesneden
- 2 eetlepels kwark
- 1 eetlepel creme fraiche
- eetlepel olijfolie
- 100gr Hollandse garnalen
- gedroogd zeewier
DOEN
- Start met de komkommer, snij deze door midden en rasp met een eetlepel het middelste met zaden eruit. Snij de komkommer in stukken
- Was de bleekselderij en snij boven en onder een stukje af, snij in stukjes.
- Snij de peterselie en koriander in kleine stukjes. Haal van beide van de steeltjes een stukje af (2/3 cm)
- Gebruik een hoge kom met staafmixer of blender. Verdeel de komkommer, bleekselderij, kruiden en knoflook met groene peper erin, schenk er een eetlepel olijfolie bij en pureer tot een mooie gladde massa.
- Schep deze soep over in een bak en doe er nu de kwark en creme fraiche bij, schep goed om. Doe de deksel op het bakje en zet weg.
- Voor het opdienen gebruik je bv capucinokopjes, verdeel de soep erover, dan de garnaaltjes en strooi er gedroogd zeewier over.