Zomerse geroosterde groenten en Halloumi. Tuinbomen, bloemkool, peterselie, punt paprika geroosterd met plakjes schapenkaas, sesamzaad en nigella seeds. De Halloumi in plakjes gebakken in de olijfolie. Goed en veelzijdig en snel klaar.
Zomerse geroosterde groenten en Halloumi
PrintNODIG
- Totaal 500 gram groenten verdeeld over tuinbonen, bloemkool, peterselie en een punt paprika.
- 6 plakjes schapenkaas
- sesamzaad, nigella steeds
- olijfolie
- kruidenzout
- pakje Halloumi
- verse tijm en oregano
DOEN
- Maak je groenten schotel klaar in een ovenvaste schaal. De tuinbonen gedopt, de bloemkool in stukjes, de paprika in ringen en de peterselie fijn gesneden. Hussel ze door elkaar en besprenkel met olijfolie zodat alle groenten een laagje hebben. Strooi er een beetje kruidenzout over.
- Snij van een stuk schapenkaas 6 plakjes en leg ze op de groenten. Strooi er de 2 zaden over heen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet dan de schaal, in het midden, voor 18 minuten in de oven.
- Als de schaal in de oven staat bak je de Halloumi. Snij het blokje Halloumi op in schijven, verwarm de olijfolie goed heet en bak de schijven om en om in ca 10 minuten bruin.
- Verdeel over de ovenschaal verse (citroen) tijm en verse oregano.
- Nb. Je kunt de verse kruiden ook mee laten roosteren door de groenten heen. Salie, oregano en tijm zijn er goed geschikt voor.