Zure rabarber wordt zoet door de honing. Rabarber is zuur en dit verdwijnt door de combinatie van honing en wat olie. Doe er nog wat spaanse peper en zout bij en de rabarder smelt op je tong. Een bijgerecht wat goed combineerd met pittig en hartig. Hier gecombineerd met gestoofde aduki bonen, ui, bio spekjes, balsamico azijn en koriander.
Zure rabarber wordt zoet door de honing
PrintNODIG
- 3 stengels rabarber
- 1 eetlepel honing
- een scheutje lijnzaad olie of andere olie
- 1/3 spaanse peper
- wat zeezout
- 60 gr gedroogde aduki bonen (8 uur geweekt in water) of 200 gr uit blik
- 2 ui
- 50 gr bio spekjes
- 10 stengels koriander
- scheutje balsamico azijn
- wat rucola, veldsla of een salade mix
DOEN
- Snij de rabarber in kleine stukjes
- Neem een glazen schaal en schenk er ca 1 eetlepel lijnzaad olie of een andere olie in.
- Doe er de rabarber in en de spaanse peper die je klein hebt gesneden. Roer het goed door de olie heen. Druppel nu de eetlepel honing er over en schep de rabarber goed door de honing heen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de schaal voor 20 minuten midden in de oven.
- Terwijl de schaal in de oven staat, maak je de bonenschotel. Zorg als je met de geweekte aduki boontjes werkt je ze een uurtje hebt gekookt. Bij bonen uit blik? Spoel en droog ze goed af.
- Bak eerst 50gr bio spekjes met fijn gesneden ui, doe er de boontjes bij, blus af met balsamico azijn, zet de deksel erop en laat zo stoven totdat de rabarber uit de oven komt. Snij de koriander fijn.
- Opmaak? Neem een bord waar je eerst wat salade op legt, dan de helft van de rabarber en boontjes stoof. En een halve rode biet en wat komkommer schijfjes. Zo heb je een gezonde groenten mix.