Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend. Een snel klaar recept met de zuurkool en de worst, alleen om de zoete aardappel puree te maken moet je deze stomen of blancheren. Makkelijk omdat de ovenschotel van te voren klaar kunt maken.
Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend
PrintNODIG
- 400 gr zuurkool
- 2 zoete aardappel (verschillend van kleur)
- 1 appel
- 200 gr wilde eend worst of filet (Poelier en Natuurslager Rob Rijks)
- 150 gr geraspte schapenkaas
- 1 knoflook teen
- nigella seeds
- kurkuma en peper
- wat extra virgine olijfolie
DOEN
- Schil de zoete aardappels en stoom ze 10 minuten. Maak er puree van dmv van een stamper of staafmixer. Doe er een theelepel kurkuma en fijngesneden knoflook bij.
- Vet de schotel of grote siliconenvorm in met olijfolie.
- Verdeel nu de zoete aardappel puree over de bodem.
- Schil de appel en snij de worst in plakjes, verdeel ze over de puree heen.
- Haal de zuurkool uit de verpakking en knijp het vocht eruit. Verdeel over de worst en appel.
- Rasp de kaas en verdeel deze over de zuurkool heen.
- Strooi er nigella seeds over of (zwarte) sesamzaad
- Verwarm de Hetelucht oven voor op 180 graden. Zet de schotel in het midden van de oven voor 30 minuten