Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes, een snel klaar avondmaaltijd. De pasta op smaak met een mizuna pesto, de kruiden mix fijn gesneden en de garnaaltjes toegevoegd aan zachtjes gesmoorde ui. Dit alles in 20 minuten op tafel!
Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes
PrintNODIG
- 150 gram sepia pasta
- bakje hollandse garnaaltjes
- kruidenmix: verse peterselie, koriander, tijm, waterkers, rucola, selderij of wat je nog meer in huis hebt
- 1/2 ui en 1 teen knoflook
- kurkuma-gember saus (zie recept op de site)
- mizuna pesto (zie recept op de site) sla (rucola, baby spinazie, waterkers of veldsla)
- wat geraspte schapen- of geitenkaas
DOEN
- Start met het zachtjes bakken van een halve fijn gesneden ui samen met de knoflook. Na ca 5 minuten doe je er de garnaaltjes bij, roer het goed door en bak nog kort voor 2 minuten en zet het vuur uit.
- Kook de pasta gaar in kokend water in 6-8 minuten.
- Ondertussen rits je de tijm, snij je de andere kruiden fijn en meng je ze in een schaal.
- Giet het water uit de pan pasta, schenk over de pasta een beetje olijfolie en doe er 2 eetlepels mizuna pesto bij, schep dit goed door de pasta heen. Doe er dan de garnaaltjes met gesmoorde ui er bij en als laatst de kruidenmix.
- Neem een bord en leg er een bedje van een sla op en verdeel de pasta over de 2 borden, strooi er wat geraspte kaas over en druppel de mooie en lekkere gele kurkuma-gember saus erover.
- Voor deze saus, zie onder bij Tips.